Parama dėkojame




SAM kviečia teikti kandidatus Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimams

kandidatusSveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ragina sveikatos įstaigas, medikų bendruomenę ir pacientus būti aktyviais ir siūlyti kandidatus į nusipelniusių medikų nominacijas, taip juos pagerbiant ir įvertinant.

„Gerų žodžių nebūna per daug – Lietuvos medicinos darbuotojų diena yra puiki proga įvertinti sveikatos apsaugos sistemai ir pacientams nusipelniusius asmenis. Pasakyti ačiū už jų darbą ir pastangas per metus, per dešimtmetį ar už visą gyvenimą. Padėkokime medikams ir sveikatos darbuotojams nominuodami juos, tegul geri žodžiai gimdo gerus darbus ir stipriną ryšį tarp visų sveikatos sistemos grandžių“, – ragina ministras.

Kandidatus nurodytoms nominacijoms (teikiamas tik vienas kandidatas kiekvienai nominacijai) galima teikti el. pašto adresu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., siunčiant pridedamą užpildytą formą, arba formą pildant internete: https://forms.office.com/e/Q7dRzYiP8R

Nominantai šiems medikų bendruomenės apdovanojimams bus atrinkti vertinant jų ilgametį ir nepriekaištingą darbą, už pasiaukojimą ir drąsą gelbstint žmonių gyvybes, svarbų indėlį plėtojant sveikatos apsaugą, sveikos gyvensenos propagavimą, farmacijos pramonę, Lietuvos, kaip sveikos valstybės, prestižo didinimą, vardo garsinimą, jaunosios medicinos specialistų kartos ugdymą, aukštos kvalifikacijos sveikatos priežiūros specialistų rengimą. Taip pat už inovatyvių, tvarių vadybos sprendimų diegimą sveikatos priežiūros įstaigose, tarpvalstybinių santykių puoselėjimą ir plėtrą, veiksmingai prisidedant prie euroatlantinės integracijos, teikiant humanitarinę pagalbą karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Atkreipiame dėmesį, kad už apdovanojimui teikiamų asmenų duomenų tikrumą atsako juos teikiančios institucijos. Teikimai, pateikti vėliau nei kovo 8 d. ar neatitinkantys reikalavimų, vertinami nebus. Taip pat nebus vertinami teikimai, jei vienai nominacijai nuo to paties teikiančiojo subjekto bus pateikta daugiau nei po vieną kandidatą.

Simboliška, kad Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai šiemet vyks dviejų medikų bendruomenei reikšmingų datų apsuptyje: balandžio 27-ąją minint Lietuvos medicinos darbuotojų dieną ir gegužės 13-ąją – Lietuvos slaugytojų dieną. Šiais metais oficialus šventinis renginys Vilniuje planuojamas balandžio 30 d. Ši graži tradicija pasveikinti šalies medikus gyvuoja jau 20 metų. Per tą laiką nusipelniusių Lietuvos medikų vardai suteikti 348 gydytojams, 110 slaugytojų ir 398 sveikatos apsaugos darbuotojams.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode