Parama dėkojame




Popiežius nurodė skelbti naujus Šventųjų dikasterijos dekretus

palaimintiejiPer audienciją Šventųjų skelbimo dikasterijos vadovui popiežius nurodė paskelbti dikasterijos pastaruoju metu parengtus dekretus dėl Bažnyčios kankinių, Dievo tarnų ir tarnaičių herojiškų dorybių ir stebuklų pripažinimo.

Septyniais dekretais patvirtintas kandidatų į šventuosius krikščioniškųjų dorybių herojiškumas: keturių moterų ir trijų vyrų, įskaitant arkivyskupą iš Indijos Geervaghese Thomas Panickaruveetil, XX a.  mirusį Trivandrumo sirų malankarų ganytoją.

Dviem dekretais pripažinta šešiolikos tikinčiųjų kankinystė: Dievo tarno kun. Maxo Josefo Metzgerio, nužudyto 1944 m. balandžio 17 d., Vokietijoje, ir penkiolikos vienuolių. Ses. Christophora Klomfass ir keturiolika kitų Šv. Kotrynos, mergelės ir kankinės, seserų kongregacijos vienuolių, buvo nužudytos iš neapykantos tikėjimui 1945 m. dabartiniame Olštyne, Kentšine ir kitose Varmijos Mozūrų regiono vietose arba deportuotos į Rusijos gilumą. Visos buvo Raudonosios Armijos karių žiauriai kankinamos, prievartaujamos ir žeminamos.

Audiencijoje dikasterijos prefektui kardinolui Marcello Semeraro popiežius leido skelbti dar tris dekretus dėl įvykusių stebuklų trijų dvasininkų užtarimu: prancūzo kunigo Kamilio Costa de Beauregard (1841–1910), ispano kunigo Juozapo Torres Padilla (1811–1878) ir libaniečio, Antiochijos maronitų patriarcho Stepono Douayhy (1630–1704). Pastarieji trys garbingieji Dievo tarnai ir minėtieji šešiolika kankinių artimiausiu metu bus skelbiami palaimintaisiais.

(SAK / Vatican News) nuotr.


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode