Parama dėkojame




Šventosios Žemės dominikonas: melskime Rožinio Mariją teisingos taikos

rozinioŠventosios Žemės krikščionys šį antradienį, spalio 17 d., paskelbė maldos ir pasninko už taiką diena. Sekmadienį popiežius Pranciškus paragino visus prie jos prisidėti. Pastarosiomis dienomis popiežius keletą kartų telefonu kalbėjosi su vienintelės katalikų parapijos Gazoje klebonu argentiniečiu kunigu Gabrieliu Romanelli.

Apie Gazos katalikus ir maldą už taiką interviu JAV katalikų žinių portalui National Catholic Reporter kalbėjo amerikietis dominikonas, Jeruzalės Biblijos mokyklos dėstytojas t. Anthony Giambrone OP.

Nors Gazos ruože gyvenantys krikščionys nėra konflikto taikiniai, jie atsidūrė itin sunkioje padėtyje, nes jų namai yra šiaurinėje Gazos ruožo dalyje, kurioje yra dauguma Izraelio oro pajėgų ir kariuomenės puolamų taikinių.  Sudarydami tik pusę procento vietos gyventojų ir gyvendami labai sunkiomis sąlygomis, krikščionys Gazos ruože yra labai veiklūs. Vienintelė ten esanti katalikų parapija, priklausanti Jeruzalės lotynų patriarchatui, turi vieną geriausių mokyklų visame regione. Šiandien labiausiai bijoma, kad situacija Gazoje netaptų nekontroliuojama ir nevirstų didesnio regioninio karo pradžia, ko, beje, Hamas siekia.

Klausiamas, ką popiežius galėtų padaryti siekiant sprendimo, dominikonas atsakė, kad šiuo atveju svarbiausia melstis už kenčiančius žmones ir prašyti Dievą teisingos taikos. Jeruzalės dominikonas paminėjo popiežių Pijų V (1566–1572), beje, taip pat dominikoną, kuris, prieš prasidedant krikščionių ir turkų jūrų mūšiui prie Lepanto (1571 m. spalio 7 d.), ragino tikinčiuosius melsti Rožinio Marijos užtarimo. „Dabar popiežius vėl gali suvienyti viso pasaulio tikinčiuosius užtarimo maldai už teisingos taikos pergalę šiame konflikte“, – sakė t. A. Giambrone. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode