Parama dėkojame




Malda už taiką prie šv. Pijaus X relikvijų Paduvoje

padŠv. Pijaus X, popiežiaus, raginusio visą atnaujinti Kristuje, palaikų sarkofagas nuo pirmadienio, spalio 16 d., išstatytas tikinčiųjų pagarbinimui Paduvos (Veneto regionas, Italija) katedroje. Spalio 17 d. maldos vigilija prie šventojo popiežiaus kapo Paduvoje skirta taikai Šventojoje Žemėje maldos bendrystėje su Jeruzalės patriarchais, Romos vyskupu ir Visuotine Bažnyčia. 

Pirmojo XX a. popiežiaus šv. Pijaus X (1835–1914) žemiški palaikai, paprastai laikomi Šv. Petro bazilikos altoriuje, Paduvą pasiekė po palaikų piligrimystės (lot. peregrinatio corporis) į Trevisą ir Riezę, surengtos minti iš Riezės kilusio popiežiaus Pijaus X – Giuseppe Melchiorre Sarto – išrinkimo 120 metines.

Šiaurinės Italijos spaudos pranešimuose pažymimą, kad relikvijų piligrimystė spalio 6–15 dienomis į Trevizą ir popiežiaus gimtąjį Riezės miestelį viršijo rengėjų lūkesčius: per 30 000 maldininkų dalyvavo renginiuose, kurių kulminacija sekmadienį, spalio 15 d., buvo uždarymo Mišios, kurioms Čendrolės Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų šventovėje vadovavo kardinolas P. Parolinas, Vatikano valstybės sekretorius.

Relikvijų sarkofago piligrimystės šūkis buvo kardinolo Giuseppe Melchiorre Sarto, Venecijos patriarcho žodžiai, pasakyti 1903 m. jam išvykstant iš Venecijos į Romą dalyvauti jį popiežiumi išrinkusioje konklavoje: „Gyvas ar miręs, bet sugrįšiu!“.

Popiežius šv. Pijaus X mirė 1914 m., buvo paskelbtas palamintuoju 1951 m. ir šventuoju 1954 m. Pirmoji šventojo relikvijų piligrimystė 1959 m. buvo į Veneciją jo mirties 45 metinių proga. 1985 m. Riezę aplankė popiežius Jonas Paulius II minit šv. Pijaus X gimimo 150 metines.

Relikvijų dviejų dienų stotis Paduvoje skirta popiežiaus Pijaus X kunigystei atminti. Jis 1850 m. įstojo į Paduvos kunigų seminariją ir po aštuonerių metų buvo įšventintas kunigu Paduvos katedroje.

Po etapo Paduvoje Pijaus X palaikų sarkofagas sugrįžta į Veneciją, kur iki spalio 22 d., bus galima pasimelsti prie šventojo relikvijų. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode