Parama dėkojame




Patriarchas I. I. Sedrakas: Kristaus centriškumas – pagrindinė sinodo gija

gijaPatriarchas Ibrahimas Izakas Sedrakas, vyriausias pagal luomą iš devynių popiežiaus paskirtų asamblėjos pirmininkų delegatų, trečiadienį, spalio 5 d., pasveikino visus Vyskupų sinodo asamblėjos narius ir svečius. Jis pasidžiaugė visos Dievo tautos ir visų asamblėjos dalyvių vardu už sinodo suteiktą susitikimo ir ėjimo kartu malonę.

Patriarchas Ibrahimas Izakas Sedrakas, Aleksandrijos (Egiptas) koptų Bažnyčios vadovas ir Koptų katalikų Bažnyčios sinodo galva atviravo, jog nors pirmoji pasirengimo sinodui fazė, atvedusi iki asamblėjos, buvo nelengva: ėjimas kartu, klausymasis ką sako Dvasia, vyko be maršruto ar iš anksto nubrėžto kelio, o kelias aiškėjo tik vienai dienai keičiant kitą. Antra vertus, tai buvo nepaprasta patirtis, padovanota Šventosios Dvasios, kuri leido išgyventi sinodiškumą dar nepradėjus apie tai diskutuoti.

Iš naujo atradome ėjimo kartu ir įsiklausymo vienų į kitus ir bendros maldos svarbą siekdami atpažinti Šventosios Dvasios veikimą Bažnyčioje ir pasaulyje. Nuoširdūs pokalbiai ir dalijimasis mintimis leido geriau suprasti ir atpažinti, kad ne mūsų institucijos ir ne mes patys esame atsparos taškas Dievo veiksmuose ir jo išganymo darbe, o Kristus, kuris per Šventąją Dvasią išvaduoja mus iš mūsų vergovių, baimių, vienumo ir suteikia gyvenimo ir meilės pilnatvės patirties malonę, pažymėjo Aleksandrijos koptų patriarchas. Jis palinkėjo, kad Kristaus centriškumas būtų šio sinodo gija, diskusijų alfa ir omega, šviesa asamblėjos darbams ir galutinis jos tikslas. Tik šitaip sinodas pasieks savo tikslą, pasakė patriarchas Ibrahimas Izakas Sedrakas.

Patriarchas I. I. Sedrakas yra vienas iš devynių pirmininkų delegatų, kurie pirmininkaus iki šio spalio pabaigos vyksiančios asamblėjos generalinėms kongregacijoms. Kiti pirmininkai delegatai yra: viena pašvęstojo gyvenimo pasaulietė iš Japonijos, viena vienuolė iš Meksikos, kunigas iš Italijos, du vyskupai iš Mozambiko ir JAV, trys arkivyskupai iš Australijos, Ekvadoro ir Meksikos, pastarojo miesto arkivyskupas taip pat yra kardinolas. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode