Parama dėkojame




Vatikanas: Rusijos karas prieš Ukrainą – pavojus visam pasauliui

pasauliuiArkivyskupas Paulas R. Gallagheris, rugsėjo 20 d., kreipdamasis į JT Saugumo tarybą atviroje diskusijoje apie Ukrainos saugumą ir taiką užtikrino Vatikano palaikymą „Ukrainai, kuri su didžiu pasiaukojimu gina savo suverenumą ir tarptautiniu lygmeniu pripažintų sienų neliečiamumą“.

Priminęs, kad didžiausią karo kainą sumoka civiliai, paprasti žmonės ir ypač vaikai, jaunimas ir senoliai, arkivyskupas pažymėjo, kad karas yra didysis blogis – jis plečiasi už Ukrainos sienų, dideliu šešėliu dengia ne tik Europą, bet ir kitus žemynus.

Nepaneigtina, pažymėjo Vatikano sekretorius santykiams su valstybėmis ir tarptautinėmis organizacijomis, kad Rusijos puolimas prieš Ukrainą sukėlė pavojų visai pasaulinei tvarkai.

„Blogis nesugeba kurti gėrio. Agresija tegali sukelti naują agresiją. Jei šis karas nebus sustabdytas ir nebus stengiamasi kurti taiką, visas pasaulis rizikuoja pasinerti į dar didesnes krizes“, – patikino Vatikano diplomatas. Anot jo, turime popiežiaus žodžiais klausti: ką darau dėl Ukrainos žmonių? Ar darau ką nors? Šiandien visa tarptautinė bendruomenė labiau nei bet kada negali pasiduoti ir leisti, kad šis klausimas skambėtų tyloje.

Žiauraus ir beprasmio karo fone visos JTO, ir ypač Saugumo tarybos narės, turi bendromis pastangomis siekti teisingos ir ilgalaikės taikos Ukrainoje. Visiems geriau ir pigiau investuoti į taiką, o ne į karą, pažymėjo P. R. Gallagher, kartu užtikrindamas, kad Vatikanas tęs humanitarinę veiklą Ukrainos žmonių kančioms palengvinti. (SAK/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode