Parama dėkojame




Mažeikiuose varžėsi dviratininkai

dviraRugpjūčio 24 dieną, po trejų metų pertraukos, surengtos orientacinės dviračių varžybos „Pažink Mažeikius!“. Šių metų varžybų tema – Mažeikių miesto gatvės. Varžybų dalyviai ieškojo gatvių, takų, skersgatvių ir netgi vienintelės vietos mieste, kurioje dar išlikęs brukis.

Varžėsi 19 komandų

Orientacines dviračių varžybas jau septintą kartą organizavo Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centras. Šiemet prie organizavimo prisidėjo ir NVO Mažeikių liberalus jaunimas.

Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Jolanta Gintalienė džiaugėsi, jog šis renginys pritraukia nuolatinius dalyvius – yra komandų, kurios jau dalyvavo visose septyniose varžybose. Šiais metais iš viso varžėsi 19 komandų, kurias sudarė trys nariai.

Tikslas – pažinti miestą

Pasak J. Gintalienės, varžybų tikslas – pažinti Mažeikių miestą: „Mes skatiname dalyvius kitomis akimis pažvelgti į aplinką, kurią matome kiekvieną dieną, pastebėti, kaip miestas keičiasi ir gražėja“, – sakė pašnekovė.

Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centro direktorė pridūrė, jog miestas tampa ne tik gražesnis, bet ir patogesnis: „Dviračių tinklas plečiasi ir kiekvienose orientacinėse varžybose važiuoti tampa vis geriau ir lengviau“, – Budas.lt sakė J. Gintalienė.

Brukis išlikęs Pramonės gatvėje


Šiais metais dviratininkai gavo progą geriau pažinti Mažeikių miesto gatves. Dalyviai turėjo įveikti 6 užduotis, anot J. Gintalienės, viena sunkiausių užduočių dalyviams pasirodė skersgatvių ir takų paieška.

Dalyviai taip pat gavo neprivalomą bonus iššūkį – rasti gatvę, kurioje yra vienintelė vieta mieste, kurioje dar išlikęs brukis.

J. Gintalienė atskleidė, jog brukį galima rasti Pramonės gatvėje – joje taip pat yra seniausias Mažeikiuose namas, šalia kurio stovėjo pirmoji medinė geležinkelio stotis.

Proga susipažinti

Dalyviai turėjo progą ne tik pažinti miestą, bet ir susipažinti. Šių metų varžybose laukė naujovė – dalyvauti galėjo ir komandos neturintys žmonės, organizatoriai subūrė jungtinę komandą, sudarytą iš pavienių asmenų: „Tai buvo puikus būdas susipažinti, bendrauti ir atrasti bendraminčių“, – Budas.lt sakė J. Gintalienė.

Nugalėtojai apdovanoti prizais

Anot J. Gintalienės, varžybose labai svarbu ne tik teisingi atsakymai, važiavimo greitis, bet ir komandos gebėjimas orientuotis: „Nebūtinai laimi tas, kas greičiau mina dviratį, svarbiausia, kas geriausiai susidėlioja maršrutą“.

Šių metų varžybose pirmąją vietą iškovojo, paskutinę minutę užsiregistravusi komanda „Broliai“, kuri maršrutą įveikė per 58 minutes. Antra vieta atiteko ABF.lt įmonės komandai „ABF'as“, maršrutą įveikusiai per 1 valandą. Trečią vietą užėmė komanda „Kuvalda“ maršrutą įveikusi per 1 val. 04 minutes. Nugalėtojai apdovanoti Mažeikių verslininkų asociacijos įsteigtais prizais.

Šarūno Daukanto nuotr.










Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode