Parama dėkojame




Kaip pasirinkti masalą žuvims?

masalaszuvimsTinkamo masalo pasirinkimas yra vienas iš svarbiausių sėkmingos žvejybos žingsnių. Visgi, tai padaryti ne taip paprasta, kaip gali pasirodyti. Norint teisingai parinkti masalą svarbu žinoti, kuo maitinasi skirtingos žuvys. Tačiau jų mitybos racionas kartais priklauso nuo konkretaus vandens telkinio ypatumų arba sezoniškumo. Taigi – kaip pasirinkti tinkamą masalą žuvims? Į kokius aspektus atsižvelgti svarbiausia?

Masalas pagal vandens telkinį

Duona ir grūdai labiausiai tinka tiems vandens telkiniams, į kuriuos panašus maistas patenka nuolat, pavyzdžiui, žmonėms lepinant antis. Tai reiškia, kad šių trupinių taip pat gauna ir kai kurios žuvys. Taigi, toks masalas bus idealus pasirinkimas, norint jas privilioti. Kita vertus, upėse, kurios teka pro didelius miestus, dalis žuvų maitinasi bet kuo, įskaitant net atliekas. Taigi, iš esmės, panašiose vietose galima naudoti itin įvairų masalą. 

Masalas pagal žuvis

Renkantis tinkamą masalą pravartu atsižvelgti ne tik į konkretaus vandens telkinio ypatumus, tačiau ir žuvies, kurią norite pagauti, mitybą. Pavyzdžiui, meknei idealiai tiks sliekai arba žirniai. Tuo tarpu, lydekos dažniausiai maitinasi kitomis žuvimis. Kuojos susidomi išskirtinai vandens augmenija arba vabzdžių lėliukėmis. Žinoma, pavyzdžių gausu ir gerokai daugiau. Taigi, prieš žvejybą rekomenduojama pasidomėti žuvies, kurią norite sugauti, mityba. 

Masalas pagal sezoniškumą

Tinkamas masalas priklauso ir nuo sezoniškumo. Pavyzdžiui, pavasarį žuvis geriausia gaudyti pasitelkiant sliekus. Kodėl? Įprastai šiuo metų laiku pastebimas kito maisto nepriteklius, o sliekai su nutekamu vandeniu dideliais kiekiais patenka į upes bei ežerus. Taigi, žuvys paprasčiausiai įpranta jais maitintis. Kita vertus, atsiradus vabzdžiams situacija gali kardinaliai pasikeisti. Dalis žuvų yra labiau linkę maitintis būtent jais, ypatingai upeliuose. Tad, kaip jau minėjome kiek anksčiau, svarbu atsižvelgti tiek į sezoniškumą, tiek į konkretaus vandens telkinio ypatumus. 

Kaip galite matyti, tinkamo masalo pasirinkimas yra itin svarbi užduotis. Nemažai skirtingų variantų rasite „Fishon“. Taigi, belieka pasirinkti Jums tinkamą produktą. Kita vertus, norint sėkmingos žvejybos svarbu pasidomėti ne tik masalu, tačiau ir ieškoti geriausio įmanomo vandens telkinio. 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode