Parama dėkojame




TOK: Rusijos olimpinis komitetas suspenduojamas

tokTarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ketvirtadienį pranešė, kad nedelsiant suspenduoja Rusijos nacionalinę olimpinę organizaciją dėl Ukrainos olimpinio komiteto teritorinio vientisumo pažeidimo.

TOK atstovas spaudai Markas Adamsas, kalbėdamas po Mumbajuje vykusio vykdomosios valdybos posėdžio pirmosios dienos, sakė: „Rusijos olimpinis komitetas nebeturi teisės veikti kaip nacionalinis olimpinis komitetas, kaip apibrėžta Olimpinėje chartijoje, ir negali gauti jokio finansavimo iš olimpinio judėjimo.“

„2023 metų spalio 5 dieną Rusijos olimpinio komiteto priimtas vienašališkas sprendimas į savo sudėtį įtraukti regionines sporto organizacijas, kurios yra pavaldžios Ukrainos nacionaliniam olimpiniam komitetui (t. y. Donecko, Chersono, Luhansko ir Zaporižios), yra Olimpinės chartijos pažeidimas, nes juo pažeidžiamas Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto (NOK) teritorinis vientisumas, kurį pagal Olimpinę chartiją pripažįsta Tarptautinis olimpinis komitetas“, – paaiškinama organizacijos pranešime žiniasklaidai.

Tuo pat metu TOK pasilieka teisę spręsti dėl „atskirų neutralių sportininkų“ iš Rusijos dalyvavimo sporto renginiuose, įskaitant 2024 metų Paryžiaus olimpiadą ir 2026 metų Milano-Kortina d’Ampeco žiemos olimpines žaidynes, sakoma pranešime.

Rusijos olimpinis komitetas šį sprendimą pavadino politiškai motyvuotu.

Vikipedia nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode