Parama dėkojame




Ispanijos futbolo federacija prašo savo prezidento L. Rubialeso atsistatydinti

ispanijosIspanijos futbolo federacijos (RFEF) regionų prezidentai pirmadienį paprašė RFEF prezidento Luiso Rubialeso, kurio įgaliojimai yra sustabdyti, atsistatydinti dėl incidento, kai jis be sutikimo pabučiavo į lūpas moterų pasaulio futbolo čempionato žvaigždę Jenni Hermoso (Dženi Hermoso).

Po to, kai rugpjūčio 20-ąją Sidnėjuje vykusiame pasaulio moterų futbolo čempionate Ispanijos rinktinė iškovojo nugalėtojos titulą, per medalių įteikimo ceremoniją RFEF prezidentas prievarta pabučiavo J. Hermoso į lūpas. L. Rubialeso poelgis išprovokavo didžiulį pasipiktinimą.

Savaitgalį FIFA nušalino L. Rubialesą nuo RFEF prezidento pareigų.

„Po pastarojo meto įvykių ir nepriimtino elgesio, rimtai pakenkusio Ispanijos futbolo įvaizdžiui, [RFEF regionų] prezidentai prašo, kad Luisas Rubialesas tuoj pat atsistatydintų iš RFEF prezidento [posto]", – sakoma federacijos pareiškime, paskelbtame po jos regionų prezidentų susitikimo.

RFEF pareigūnai išreiškė paramą susitikimą sušaukusiam federacijos vadovo pareigas einančiam Pedro Rochai (Pedrui Ročai) ir tam, kad jis inicijuotų „dialogą ir susitaikymą su visomis futbolo institucijomis“.

RFEF pareiškime taip pat raginama pertvarkyti federacijos vadovybę.

„Raginsime atitinkamas institucijas atlikti nuodugnią ir skubią organizacinę restruktūrizaciją federacijos strateginiuose postuose, kad būtų sudarytos sąlygos naujam vadovavimo Ispanijos futbolui etapui“, – sakoma pareiškime.

RFEF regionų prezidentai taip pat pasveikino moterų komandą su pergale pasaulio čempionate.

Šiuo metu 81 žaidėja, įskaitant J. Hermoso, streikuoja reikalaudamos pokyčių federacijos vadovybėje.

Anksčiau pirmadienį Ispanijos aukščiausiojo baudžiamųjų bylų teismo prokurorai pranešė, kad pradėjo preliminarų tyrimą dėl L. Rubialeso bučinio, galinčio prilygti seksualinės prievartos nusikaltimui.

„Nacionalinio teismo prokurorai pradėjo preliminarų tyrimą, kad išnagrinėtų faktus, kurie gali būti laikomi seksualinės prievartos nusikaltimu“, – sakoma teismo pareiškime, kuriame nurodoma, kad jis suteiks J. Hermoso galimybę pateikti ieškinį šiuo tikslu.

Praėjusią savaitę J. Hermoso sakė, kad dėl nepageidaujamo bučinio ji pasijuto „pažeidžiama ir tarsi užpuolimo auka“, o socialiniuose tinkluose paskelbtame pareiškime tai apibūdino kaip impulsyvų, mačistinį veiksmą, padarytą ne vietoje ir be jos sutikimo.

 L. Rubialesas teigė, kad sutikimas buvo.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode