Parama dėkojame




smugiusUkrainos rytuose esančiame Pokrovsko mieste per du Rusijos raketų smūgius, įskaitant į gyvenamąjį namą, žuvo mažiausiai septyni ir sužeisti 67 žmonės, pirmadienį pranešė Kyjivas.

Pokrovskas yra maždaug už 70 km į šiaurės vakarus nuo Rusijai priklausančio Donecko miesto ir maždaug už 50 km nuo rytinio fronto linijos, kur Maskva teigia stiprinanti pozicijas ir atremianti Ukrainos atakas.

Donecko srities vadovas Pavlo Kyrylenka sakė, kad nuo dviejų raketų, paleistų 40 minučių intervalu, smūgių nukentėjo du privataus sektoriaus gyvenamieji namai, viešbutis, maitinimo įstaigos, parduotuvės ir administraciniai pastatai.

Naujienų agentūros AFP korespondentai vietoje matė, kaip gelbėtojai iš penkiaaukščio pastato griuvėsių evakuoja išgyvenusiuosius ir neša sužeistuosius į greitosios pagalbos automobilius.

Anot Ukrainos vidaus reikalų ministro Ihorio Klymenkos, žuvo septyni žmonės, 67 buvo sužeisti, įskaitant du vaikus.

Tarp žuvusiųjų – ir aukšto rango Donecko srities nepaprastųjų situacijų pareigūnas, pridūrė ministras.

„Mes atnaujiname griuvėsių griovimo darbus“, – sakė jis anksti antradienį po to, kai gelbėtojai „buvo priversti sustabdyti darbą nakčiai dėl didelės pakartotinio apšaudymo grėsmės“.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį teigė, kad Maskva smogė gyvenamajam pastatui, ir socialiniuose tinkluose pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip civiliai gyventojai padeda sužeistiesiems, o gelbėtojai tvarko nuolaužas iš pastato, netekusio viršutinio aukšto.

Filmuotoje medžiagoje taip pat matomas antrasis pastatas, kuris atrodė smarkiai apgadintas.

Pokrovske prieš karą gyveno apie 60 000 žmonių.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode