Marcinkevičius




ispuoliUkrainos saugumo tarnyba (SBU) pirmadienį pranešė, kad sulaikė moterį, įtariamą padėjus Rusijai rengti išpuolį prieš prezidentą Volodymyrą Zelenskį, kai šis lankėsi potvynio nuniokotame regione.

SBU nurodė, kad sulaikyta moteris rinko žvalgybinę informaciją, siekdama išsiaiškinti Ukrainos prezidento maršrutą prieš jo apsilankymą pietinėje Mykolajivo srityje. 

SBU paviešino neryškius vaizdus, kuriuose matyti virtuvėje sulaikoma moteris, taip pat keletą telefono žinučių ir ranka rašytų užrašų apie Ukrainos pajėgų veiklą.

Tai ne pirmas atvejis, kai vietos gyventojai kaltinami perduodant informaciją Maskvai.

Pirmadienį V. Zelenskis socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė, kad SBU vadovas jį informavo apie kovą su šalies išdavikais. 

Per pastaruosius kelis mėnesius Ukrainos prezidentas kelis kartus lankėsi Mykolajive: birželį, po to, kai buvo sugriauta Kachovkos užtvanka, ir liepą, kai ši teritorija buvo apšaudyta.

SBU pareiškė, kad Kyjivas iš anksto žinojo apie sąmokslą ir ėmėsi papildomų apsaugos priemonių V. Zelenskio vizitų metu.

Pasak SBU, įtariamoji padėjo Maskvai organizuoti masinius oro smūgius Mykolajivo regione.

Teigiama, kad ji rinko informaciją apie elektroninės kovos sistemas ir šaudmenų sandėlių buvimo vietą.

SBU pareigūnai teigė, kad įtariamąją nuolat stebėjo pareigūnai, siekdami gauti daugiau informacijos apie jos vadovus iš Rusijos ir jos užduotis.

Ji buvo sulaikyta po to, kai bandė perduoti žvalgybinę informaciją Rusijos slaptosioms tarnyboms, pranešė SBU.

Ši moteris gyveno nedideliame pietiniame Očakivo miestelyje Mykolajivo srityje ir anksčiau dirbo karinės bazės parduotuvėje.

Teigiama, kad ji fotografavo vietoves ir bandė gauti informacijos iš asmeninių kontaktų toje vietovėje.

Jai gali būti pateikti kaltinimai dėl neteisėto informacijos apie ginklų ir karių judėjimą platinimo.

Jei ji bus pripažinta kalta, jai gresia iki 12 metų laisvės atėmimo bausmė.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode