Marcinkevičius




Apie darbo galimybes Islandijoje. Šalis, kuri laukia lietuvių...

Islandija daugeliui atrodo kaip pasakiška šalis, kurią galima matyti tik nuotraukose. Tikrai ne. Šiuo metu pasiekti Islandiją yra labai paprasta. Tiesa, ne tik atostogoms, kurios yra gana brangios, tačiau darbui, tad jeigu ieškote nuotykių ir norite geriau pažinti ledo šalį – tokiu atveju siūlome keliauti į Islandiją. Kadangi ne viena įmonė siūlo darbą Islandijoje – greitai ir paprastai rasite pasiūlymą, kuris padės tvirtus pamatus naujam gyvenimui. Juk pirmiausia labai svarbu susirasti darbo vietą, o visa kita tik papildomi privalumai, kurie garantuos, kad gyvenimas šioje ledo šalyje bus didžiausias gyvenimo nuotykis.

Daug įmonių siūlo darbą Islandijoje, o kuris variantas Jums atrodo geriausias? Ar vykti pačiam, o gal geriausia per tarpininkus, kurie viskuo pasirūpins už Jus?

Pirmiausia reikia nepamiršti, kad norėdamas jaustis stabiliai bet kurioje užsienio valstybėje - turite dirbti legaliai. Tai reiškia, kad labai svarbu susitvarkyti visus reikalingus dokumentus, taip pat, atsidaryti banko sąskaitą ir panašiai. Štai norint būti pilnateisiu gyventoju Islandijoje – Jums yra reikalingas kenitalas. Tai tarsi asmens kodas, tačiau jis duodamas net ir tiems, kurie nėra šalies piliečiai. Tiesa, gaunamas tik tokiu atveju, jeigu jau dirbate, kadangi darbdavys turi patvirtinti, kad tikrai esate žmogus, kuris čia planuoja dirbti. Taigi, siūlome įvertinti tai, kad be profesionalų, kurie puikiai išmano visas šias smulkmenas, pačiam gauti kenitalą bus labai sunku. O susirasti darba be kenitalo yra beveik neįmanoma. Akivaizdu, kad tai yra užburtas ratas, kurį geriausiai išspręsti gali tie, kurie kiekvieną dieną susiduria su tokiomis problemomis. Kitu atveju sugaišite labai daug laiko ir nepavyks normaliai įsidarbinti.

Taip pat siūlome nepamiršti, kad susirasti darbą šioje šalyje nebus labai paprasta. Ir nors čia beveik visi kalba angliškai, tačiau gimtoji kalba islandų – kartais gali pakirsti koją. Ką jau kalbėti apie tai, kad žmogus, kuris nekalba angliškai, beveik neturi galimybių pats rasti darbo. Štai viskas per agentūrą kur kas paprasčiau, kadangi tarpininkai sukalbės viską, išvers visus reikalingus niuansus ir tuo pačiu užtikrins, kad viskas bus taip, kaip žadėta. Ir šiuo atveju galimybė įsidarbinti Islandijoje net ir tokiu atveju, jeigu nemokate jokios užsienio kalbos - taip pat yra visiškai įmanoma.

Jeigu matote, kad įmonė siūlo darbą Islandijoje ir jums visada atrodė, kad ši šalis yra ypatinga – pasinaudokite šia galimybe. Galbūt tai taps didžiausias Jūsų gyvenimo nuotykis.

Islandija yra tikrai puiki šalis. Kaip ir kitos skandinavų šalys, ji gali pasigirti aukšta pragyvenimo kokybe, puikiu socialinius draudimu, draugiškais žmonėmis ir nuostabia gamta, kuri taip pat tampa viena iš priežasčių, kodėl verta apsilankyti Islandijoje. Tokia maža sala siūlo tiek daug galimybių. Pasinaudokite jomis ir išbandykite gyvenimą ledo šalyje.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode