Parama dėkojame




Mirtinus šūvius į moterį paleidęs policininkas kol kas įtariamų nesulaukė, tęsia darbą

greit16Mirtinus šūvius į agresyvią moterį Vilniaus rajone pernai gruodį paleidęs policininkas jokių įtarimų kol kas nesulaukė, jis toliau eina tarnybą.

„Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka procesinius veiksmus, šiuo metu pareikštų įtarimų nėra. Daugiau teiktinos informacijos apie tyrimą kol kas nėra“, – BNS informavo ikiteisminį tyrimą dėl įvykio atliekanti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS informavo, kad pareigūnas šiuo metu tęsia tarnybą.

Incidentas įvyko gruodžio 12 dieną, Vilniaus rajone, Baraškių kaime.

Po įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo ir galimo piktnaudžiavimo.

Policija skelbė, kad tądien buvo gautas greitosios medicinos pagalbos dispečerės pranešimas, kad Baraškių kaime agresyvi moteris kastuvu užpuolė atvykusius medikus, sužalojo 35-erių paramediką.

Jis po suteiktos medicinos pagalbos buvo gydomas ambulatoriškai.

Moteris taip pat apgadino greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Į įvykio vietą atvykusius policijos pareigūnus moteris puolė su peiliu, todėl buvo panaudotos dujos, elektros impulsinis prietaisas „Taser“ – atlikti keturi šūviai, tačiau tai moters nesustabdė.

Gindamasis nuo užpuolimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Specialiosios parengties skyriaus 32 metų pareigūnas iš tarnybinio pistoleto „Glock 19“ iššovė penkis šūvius į moterį. Ji mirė įvykio vietoje.

Sulaikymo metu buvo sužalotas minėto pareigūno 23-ejų kolega, jis taip pat buvo gydomas ambulatoriškai.

Šūvius paleidęs policininkas dirba specializuotame padalinyje, kuris reaguoja į įvykius, susijusius su grėsme asmenų sveikatai ir gyvybei.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla po įvykio netrukus pareiškė kad šis pareigūnas atliko pareigą – gelbėjo savo ir aplinkinių sveikatą ir gyvybę.

Budas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode