RETRO

EK rekomendaciją dėl Ukrainos palaiko ir buvę skeptikai, sako G. Landsbergis

skeptikaiEuropos Komisijos (EK) rekomendaciją karo draskomai Ukrainai suteikti kandidatės į Europos Sąjungą (ES) statusą palaiko ir buvę skeptikai, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Yra nemažai optimizmo, – žurnalistams Seime antradienį sakė diplomatijos vadovas. – Net kai kurie skeptikai ir kritikai yra išsakę pritarimą tokiam žingsniui, kad kandidato statusas suteikiamas, bet tikimasi reformų ir pertvarkų.“

Taip jis kalbėjo po pirmadienį Liuksemburge vykusio Bendrijos užsienio reikalų ministrų susitikimo.

G. Landsbergis pabrėžė, jog diskusijos šiuo metu tebevyksta ambasadorių lygiu, o visą procesą aukštyn kojomis gali apversti „nedideli redakciniai pakeitimai“.

„Pasakyti, kad tai – jau laimėtas mūšis, dar negalima. (...) Mėginame įtikinti tuos, kurie dar šiek tiek dvejoja. Ir tos dvejonės yra įvairios, jos atnešamos įvairiais pasiūlymais, kad gal sukeiskime vietomis: pirma, ne kandidatės statusas, o reformos“, – sakė ministras.

„Atrodo, tokie nedideli redakciniai pakeitimai, kurie iš esmės keičia visą Komisijos pasiūlymo logiką“, – pridūrė jis.

Komisija praėjusį penktadienį pareiškė siūlanti Bendrijos lyderiams suteikti Ukrainai ir Moldovai kandidačių į ES statusą, tačiau taip pat prašoma įgyvendinti tam tikrus pokyčius valstybės valdyme.

Galutinį sprendimą, ar pritarti EK rekomendacijai, dar turės vienbalsiai patvirtinti Bendrijos šalys narės. Jų lyderiai šią savaitę renkasi į Europos Vadovų Tarybos posėdį.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode