RETRO

Vaikų ar neįgaliųjų slaugymui nedarbingumo pažymėjimus galės gauti ir laikinai juos prižiūrintys asmenys

slaugymuiNuo šių metų liepos 1 d. plečiamas ratas žmonių, kuriems asmenų slaugymui išduodami nedarbingumo pažymėjimai – dabar juos gauti galės ne tik artimieji, bet ir laikinai prižiūrintys asmenys.

Susirgus vaikui ar neįgalumą turinčiam asmeniui, kuriam reikalinga globa, šeimos nariai ar globėjai dažniausiai yra priversti pasiimti nedarbingumo pažymėjimą tam, kad galėtų tinkamai pasirūpinti sergančiuoju. Tiesa, iki šiol to padaryti negalėjo asmenys, laikinai prižiūrintys vaiką.

Siekiant užtikrinti, kad vaikais ir neįgaliaisiais, kuriems reikalinga globa, tinkamai pasirūpinti galėtų visi už juos atsakingi asmenys, nuo liepos 1 d. įsigalios pokyčiai, leisiantys nedarbingumo pažymėjimą sergančio vaiko slaugymui būti išduodamas nebe tik šeimos nariams (tėvams arba įtėviams), seneliams, budinčiam globotojui ir globėjui, bet ir vaiką laikinai prižiūrinčiam asmeniui, kai vaikui nustatyta laikinoji priežiūra.

Taip pat, atsiradus būtinybei prižiūrėti kitą asmenį, pavyzdžiui, neįgalųjį, kuriam reikalinga globa, nedarbingumo pažymėjimas galės būti išduodamas neįgaliojo tėvams, seneliams, budinčiam globotojui, globėjui ar jį laikinai prižiūrinčiam asmeniui.

Visą įsakymą galima skaityti ČIA.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode