RETRO

Nuo kitų metų – kokybiškesnės ir lengviau prieinamos stacionarinės ortopedijos traumatologijos paslaugos pacientams

pacientamsSveikatos apsaugos ministerija, siekdama užtikrinti pacientams kokybiškas ortopedijos traumatologijos paslaugas, o gydytojams – tinkamas darbo sąlygas, patvirtino stacionarinės ortopedijos traumatologijos paslaugų teikimo aprašą. Jame nustatyti specialieji reikalavimai antrinio ir tretinio lygio stacionarinės ortopedijos traumatologijos paslaugas teikiančioms gydymo įstaigoms ir jose dirbantiems specialistams. 

Įtvirtinta, jog teikiant tretinio lygio paslaugas visose ASPĮ turės būti ne mažiau kaip dvi operacinės komandos specializuotoms ortopedinėms traumatologinėms ir kitoms operacijoms atlikti, kas leis efektyviai ir laiku pacientams suteikti reikalingą medicinos pagalbą. Taip pat nurodomos licencijos, kurias privalo turėti ASPĮ, įvardijama, kokius reikalavimus turi atitikti patalpos ir medicinos priemonės, pateikiami darbo organizavimo ypatumai darbo dienomis (darbo valandomis) ir budėjimo ASPĮ metu. 

Apraše specialūs reikalavimai keliami ir asmens sveikatos priežiūros specialistams, nurodomi šių paslaugų teikimo ypatumai vaikams ir suaugusiesiems – nustatyta, kokie chirurgijos metodai, diagnostikos priemonės ir kitos būtinos sąlygos turi būti taikomos teikiant stacionarines ortopedijos traumatologijos paslaugas vaikams ir suaugusiems. 

Atkreipiame dėmesį, jog siuntimą stacionarinėms ortopedijos traumatologijos paslaugoms gauti išduoda šeimos gydytojas arba kitos profesinės kvalifikacijos gydytojas, gydytojui ortopedui traumatologui ar gydytojui vaikų chirurgui pateikus išvadą dėl atitinkamų paslaugų poreikio.  

Taip pat primename, kad ortopedijos traumatologijos stacionarines paslaugas teikia gydytojas ortopedas traumatologas, vaikų chirurgas ir bendrosios praktikos slaugytojai.

2023 m. sausio 1 d. įsigaliosianti stacionarinės ortopedijos traumatologijos paslaugų teikimo aprašą galite rasti ČIA.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode