Sprogimas

Popiežius: ekumenizmas – tai ėjimas kartu

ejimasPopiežiaus ketvirtadienį, balandžio 23 d., audiencijoje priėmė mišrios tarptautinės Katalikų Bažnyčios ir Rytų ortodoksų Bažnyčių teologinio dialogo komisijos narius.

Apžvelgdamas ligi šiol nueitą krikščionių vienybės kelią ir jame iškylančius ekumeninius iššūkius, Pranciškus patikino, jog teologinis ekumenizmas turėtų apmąstyti ne tik praeityje kilusius dogminius skirtumus, bet ir dabartinę tikinčiųjų padėtį. Prisiminęs prieš keletą savaičių Vatikane, Krikščionių vienybės dikasterijos kvietimu  apsilankiusią ekumeninę delegaciją, norėjusią susitikti su Katalikų Bažnyčią, Pranciškus sakė, kad „tai kelias, kuriuo eidami susitinkame broliškai, kad išklausytume vieni kitus, dalytumės ir eitume kartu. Ekumenizmas – tai ėjimas kartu, kuris vyksta ne tik keičiantis idėjomis, bet ir einant kartu“.

Be to, popiežius pasidžiaugė, kad tarptautinė mišri teologinio dialogo komisija netrukus užbaigs rengti svarbią studiją apie sakramentus. Pranciškus pridūrė, kad šis dokumentas rodo, kad jau egzistuoja platus sutarimas, kuris, Dievui padedant, gali tapti nauju žingsniu visavertės bendrystės link. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode