Sprogimas

Arkivysk. S. Ševčukas: didžiausia valstybių vadovų nuodėmė yra karas

nuodemeAntradienį, birželio 7 d., 104-ąją karo dieną, paskelbtoje kasdienėje žinioje Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovas Sviatoslavas Ševčukas prašė karštai melstis už Luhansko regiono gyventojus. 

„Dėl sustiprėjusios Rusijos ginkluotos karinės agresijos vietinių gyventojų evakuacija beveik sustojo. Tapo sunku apsirūpinti maistu, medikamentais ir viskuo, kas būtina žmonių išgyvenimui. Raginu visą pasaulį melstis už Ukrainos Luhansko regioną“, – sakė arkivyskupas.

Ukraina drąsiai laikosi, Ukraina kovoja ir Ukraina dirba. „Žmonės daro viską, kad pamaitintų ukrainietiška duona Ukrainos sūnus ir dukras bei visus pasaulio vargstančiuosius. Tačiau dėl Rusijos vykdomos Ukrainos uostų blokados neįmanoma eksportuoti ukrainietiškų grūdų. Pasaulinė maisto krizė artėja ir jau pradeda kelti nerimą kai kurių šalių vadovams.“ Arkivyskupas padėkojo popiežiui Pranciškui už jo raginimą nenaudoti maisto kaip ginklo.

Antradienio rytą paskelbtame įraše arkivyskupas paminėjo šią dieną Ukrainos graikų apeigų katalikų švęstą penktąją pasirengimo Šventosios Dvasios atsiuntimo iškilmei novenos dieną. „Šiandien Evangelija mums atskleidžia dar vieną Šventosios Dvasios bruožą. Girdime, kad Šventoji Dvasia yra ne tik guodėja, bet ir tiesos Dvasia, ji yra dvasinė mokytoja. Kristus sako, kad Šventoji Dvasia, atėjusi į pasaulį, atskleis daugybę dalykų, be kita ko, ji parodys ir tai, kas yra žmogaus ir pasaulio gyvenime teisu, ir kas nuodėminga, smerktina.“

Arkivyskupas ragino melstis už Ukrainos valdžią ir už visus žmones pasaulyje, kuriems tautos patikėjo vadovavimą savo valstybėms. Matydami, kad didžiausia valdančiųjų daroma nuodėmė yra karas, šiandien melskime, kad Šventoji Dvasia pagydytų iš šios nuodėmės, atvertų kelią teisingumui, išmokytų būti teisingais visuose savo darbuose, prašė arkivyskupas. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode