RETRO

Abiturientai laikys mokyklinius rusų ir lenkų kalbos egzaminus

rusuAntradienį abiturientai Lietuvoje laikys mokyklinius gimtosios lenkų arba rusų kalbos egzaminus.

Lenkų kalbos egzaminą pasirinko laikyti panašus mokinių skaičius kaip ir praėjusiais metais – 751 (2021 metais – 741 abiturientas).

Panaši tendencija ir su gimtosios rusų kalbos egzaminu: šiemet jį rinkosi 378 kandidatai (2021 metais – 324 abiturientai).

Šiais metais neliko norinčiųjų laikyti gimtosios baltarusių kalbos egzaminą, jį pernai laikė penki abiturientai, pranešė Nacionalinė švietimo agentūra.

Antradienį bus laikoma egzamino dalis raštu. Ją sudaro teksto suvokimo ir teksto kūrimo užduotys.

Abiturientai antradienį turės rašyti 250–400 žodžių rašinį arba teksto interpretaciją. Interpretacijai gali būti pateikti tekstai ir iš autorių ir kūrinių, neįtrauktų į programą. Jei mokiniai pasirinks rašyti samprotaujamojo pobūdžio tekstą, jiems bus pateiktos trys temos, jie turės remtis bent vienu skaitytu grožiniu kūriniu. Egzamino trukmė – keturios valandos. 

Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidėjo birželio 1 dieną ir truks iki birželio 23 dienos. Šios egzaminų sesijos rezultatai bus paskelbti iki liepos 12 dienos.

Švietimo agentūros duomenimis, brandos egzaminus šiemet iš viso laiko 27 tūkst. 731 bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų baigiamųjų klasių moksleivis.

Lietuvoje norintieji gauti brandos atestatą turi išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieno dalyko brandos egzaminą arba atlikti brandos darbą. Iš viso kandidatai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus.

ŠMM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode