Sprogimas

Mirė aktorius Regimantas Adomaitis

Eidamas 86-erius metus, mirė aktorius Regimantas Adomaitis, užuojautą dėl jo mirties paskelbė prezidentas Gitanas Nausėda.

Pasak jo, R. Adomaitis buvo tikras atsidavimo aktorystei simbolis.

„Jis savo asmeniu ir veikla apglėbė ištisą Lietuvos kultūros epochą. Aš juo žavėjausi ne tik kaip kino, bet ir kaip teatro aktoriumi, kartu su kitais Lietuvos scenos grandais sukūrusiu neužmirštamų vaidmenų. Paskutiniame mūsų pokalbyje Maestro užsiminė norintis išbandyti save režisieriaus amplua. Nepaprastai gaila, kad šiai svajonei nebuvo lemta išsipildyti. Visada prisiminsiu jo įstabų, gyvą, jaunatvišką balso tembrą, kuris pakeldavo nuotaiką net ir niūriausią dieną“, – užuojautoje sakė G. Nausėda.

 Teatro sąjungos pirmininkas Ramutis Rimeikis BNS teigė, jog aktorius buvo šviesulys ir kelrodė žvaigždė.

„Labai talentingas, doras žmogus, man buvo šviesulys, teatre buvo kelrodė žvaigždė. Aktorius iš didžiosios raidės“, – BNS teigė R. Rimeikis. 

Jis tvirtino, kad R. Adomaitis sunkiai sirgo.

„Dar gana tvirtas buvo, sakė, kad turi onkologinę ligą, bus kaip Dievas duos. Davė Dievas šitaip. Sakė, kad atgyveno nemažą gyvenimo dalį. Gana ilgai išbuvo su ta liga“, – sakė pirmininkas. 

Šiauliuose gimęs, vėliau Pasvalyje gyvenęs R. Adomaitis baigė Vilniaus universiteto fizikos – matematikos fakultetą, vėliau, 1959–1962 metais, studijavo Vilniaus konservatorijoje, dabartinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, aktorinio meistriškumo katedroje.

R. Adomaitis buvo Lietuvos kino ir teatro aktorius, vaidino pagrindinius vaidmenis tokiuose spektakliuose kaip „Vieno tėvo vaikai“ (2006 m.), „Žynys“ (2002 m.), kine atliko vaidmenis filmuose „Žmogus – amfibija“ (1961 m.) , „Persona Non Grata“ (2005 m.), „Ledinis bučinys“ (2008 m.).

Aktorius 2014 metais gavo Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją.

alkas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode